Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 17 éve
Ha szeretnél kipróbálni számodra ismeretlen ízeket, vagy neked is vannak jó receptjeid, akkor itt biztosan találsz kedvedre valót!
Hozzászólások eddig: 59
Rhea Sylvia üzente 12 éve
Üdvözlet mindenkinek!
Mivel hamarosan jön a hideg és a tél, gondoltam megosztom Veletek egy náthát, torokgyulladást és influenzát megelőző, és egyéb élettani hatását tekintve is nagyon finom gyömbéres receptet. Tudom, hogy nem olcsó, bár most még elfogadhatóak az árak (Gyömbér 990 Ft/kg, citrom - jelenleg akciósan 480 Ft/kg, méz 1.600 Ft/kg - piacon = 3070 Ft összesen, de ha ez gyógyszerre menne el, akkor még mindig olcsóbb, azon kívül természetes alapanyagból készül, és magad készíted)
1 kg gyömbér
2 kg citrom
1 kg méz
A gyömbért meghámozva, vékonyan felszeletelve, a citromot alaposan megmosva és karikára vágva egy zárható műanyag tálba rétegezni. Az egészet leönteni a mézzel és lefedni. A citrom-gyömbér és a méz hamarosan levet enged és nagyon kellemes, enyhén csípős aromját kapunk. Két hét után már lehet fogyasztani.
(Jómagam a citromkarikáknak a héját két hét után leszedtem, a citrom-magokat kidobáltam, a maradékot pedig összeturmixoltam. Sűrű masszát kaptam, amiből naponta egy kávéskanállal csemegéztem. Ennyi már elegendő a vitaminbevitelt tekintve. Az enyhén csípős ízét még a négy éves unokám is el tudja fogadni!)
schrancz Erika üzente 13 éve
Kiss Ferencné Ildi üzente 15 éve
Kiss Ferencné Ildi üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Rné Magdi üzente 16 éve
Szeretitek?
RAKOTT KARFIOL
Rakott
karfiol
Egy
nagy fej karfiolt sós vízben gyengén megpárolok,
leszűröm, majd szirmaira szedem. 2 nagy fej
hagymát apró kockára vágok és kicsi olajon vagy zsíron megpárolom,
egy kávéskanál pirospaprikával megszórom,
majd belerakok 6 pár virslit felkarikázva.
Ezt a virsli pörköltöt ízlés szerint fűszerezem, sóval,
borssal./lehet husival is/ 20dkg rizst sós vízben kifőzök.
Egy jénait kivajazok, aljára rakok egy sor karfiolt, rászórok
egy sor főtt rizs, majd leöntöm 1 pohár
tejfölbe elkevert 2 tojással. Ezután elterítem
rajta a virslis pörköltet. Erre egy sor karfiolt rakok. A
tetejére 2 pohár tejfölt öntök, és 15dkg
reszelt sajttal megszórom. 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
László Krisztina üzente 16 éve
BAZSALIKOMOS OLIVA OLAJJAL
Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez:
6 paradicsom
1/4 görögdinnye
só, bors
Az öntethez:
12 kocka görögdinnye
12 koktélparadicsom
12 bazsalikomlevél
Friss bazsalikomos olívaolaj
Elkészítés:
1. Vágjuk fel a paradicsomokat és a görögdinnyét több darabba, de az utóbbiból hagyjunk 6 db kb. 2 cm széles kockákat.
2. Ezután szeleteljük fel finomra a darabokat, majd paszírozzuk és
szűrjük át, hogy eltávolítsuk a magokat és a nagyobb darabokat. Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A koktélparadicsomokat forrázuk le néhány percig forró vízzel, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg
4. Tegyünk egy tálba 3 kocka dinnyét, 3 koktélparadicsomot, valamint a levest.
5. Adjuk hozzá a friss bazsalikomos olívaolajat és díszítsük bazsalikomlevéllel.
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Nektarin krémleves
Hozzávalók:
30 dkg nektarin
2 tojás sárgája
1 dl tejszín
1 kanál cukor
1 dl tejszín
fahéj
citromlé
szegfűszeg
A nektarint szeleteld fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben párold meg. Hagyd kihűlni, majd öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojás sárgáját, és keverd habosra. Keverd bele a tejszínt is, hogy lágyabb legyen. Hidegen tálald!
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Narancsos csirke
Hozzávalók:
1 ( 1,5 kg-os) csirke
2 narancs
3 evőkanál vaj
0,5 dl víz
bors
A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével. Belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás