Fűszer: Receptjeink (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptjeink

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 16 éve

Ha szeretnél kipróbálni számodra ismeretlen ízeket, vagy neked is vannak jó receptjeid, akkor itt biztosan találsz kedvedre valót!

Hozzászólások eddig: 59

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Rhea Sylvia üzente 11 éve

Üdvözlet mindenkinek!

Mivel hamarosan jön a hideg és a tél, gondoltam megosztom Veletek egy náthát, torokgyulladást és influenzát megelőző, és egyéb élettani hatását tekintve is nagyon finom gyömbéres receptet. Tudom, hogy nem olcsó, bár most még elfogadhatóak az árak (Gyömbér 990 Ft/kg, citrom - jelenleg akciósan 480 Ft/kg, méz 1.600 Ft/kg - piacon = 3070 Ft összesen, de ha ez gyógyszerre menne el, akkor még mindig olcsóbb, azon kívül természetes alapanyagból készül, és magad készíted)

1 kg gyömbér
2 kg citrom
1 kg méz

A gyömbért meghámozva, vékonyan felszeletelve, a citromot alaposan megmosva és karikára vágva egy zárható műanyag tálba rétegezni. Az egészet leönteni a mézzel és lefedni. A citrom-gyömbér és a méz hamarosan levet enged és nagyon kellemes, enyhén csípős aromját kapunk. Két hét után már lehet fogyasztani.
(Jómagam a citromkarikáknak a héját két hét után leszedtem, a citrom-magokat kidobáltam, a maradékot pedig összeturmixoltam. Sűrű masszát kaptam, amiből naponta egy kávéskanállal csemegéztem. Ennyi már elegendő a vitaminbevitelt tekintve. Az enyhén csípős ízét még a négy éves unokám is el tudja fogadni!)

Válasz

schrancz Erika üzente 13 éve

A mézes sült alma nagyon finom téli csemege, próbáljátok ki, jobb mint a különböző félig érett déligyümölcs

Válasz

Kiss Ferencné Ildi üzente 15 éve

Valyon ugyanolyan finom lenne ez pulykamellből is?

Válasz

Kiss Ferencné Ildi üzente 15 éve

Karfiolt igy még nem készitettem, de ezt kipróbálom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szeretem, de ezt a variációt még nem próbáltam - eddig...

Válasz

Rné Magdi üzente 15 éve

Szeretitek?
RAKOTT KARFIOL
Rakott
karfiol




Egy
nagy fej karfiolt sós vízben gyengén megpárolok,
leszűröm, majd szirmaira szedem. 2 nagy fej
hagymát apró kockára vágok és kicsi olajon vagy zsíron megpárolom,
egy kávéskanál pirospaprikával megszórom,
majd belerakok 6 pár virslit felkarikázva.
Ezt a virsli pörköltöt ízlés szerint fűszerezem, sóval,
borssal./lehet husival is/ 20dkg rizst sós vízben kifőzök.
Egy jénait kivajazok, aljára rakok egy sor karfiolt, rászórok
egy sor főtt rizs, majd leöntöm 1 pohár
tejfölbe elkevert 2 tojással. Ezután elterítem
rajta a virslis pörköltet. Erre egy sor karfiolt rakok. A
tetejére 2 pohár tejfölt öntök, és 15dkg
reszelt sajttal megszórom. 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Hmm... Pikáns íze lehet... Készítettél már ilyet?

Válasz

László Krisztina üzente 15 éve

BAZSALIKOMOS OLIVA OLAJJAL


Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez:
6 paradicsom
1/4 görögdinnye
só, bors
Az öntethez:
12 kocka görögdinnye
12 koktélparadicsom
12 bazsalikomlevél
Friss bazsalikomos olívaolaj
Elkészítés:
1. Vágjuk fel a paradicsomokat és a görögdinnyét több darabba, de az utóbbiból hagyjunk 6 db kb. 2 cm széles kockákat.
2. Ezután szeleteljük fel finomra a darabokat, majd paszírozzuk és
szűrjük át, hogy eltávolítsuk a magokat és a nagyobb darabokat. Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A koktélparadicsomokat forrázuk le néhány percig forró vízzel, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg
4. Tegyünk egy tálba 3 kocka dinnyét, 3 koktélparadicsomot, valamint a levest.
5. Adjuk hozzá a friss bazsalikomos olívaolajat és díszítsük bazsalikomlevéllel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nektarin krémleves
 
Hozzávalók:
 

30 dkg nektarin
2 tojás sárgája
1 dl tejszín
1 kanál cukor
1 dl tejszín
fahéj
citromlé
szegfűszeg

 
A nektarint szeleteld fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben párold meg. Hagyd kihűlni, majd öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojás sárgáját, és keverd habosra. Keverd bele a tejszínt is, hogy lágyabb legyen. Hidegen tálald!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve


 
Narancsos csirke
 
 
Hozzávalók:

1 ( 1,5 kg-os) csirke
2 narancs
3 evőkanál vaj
0,5 dl víz
bors

 
A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével.  Belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu