Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2969 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 203 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 583 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2969 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 203 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 583 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2969 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 203 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 583 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2969 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 203 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 583 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

network.hu

 Akik fűszernövényeket termesztenek a kertjükben, vagy gyakran vásárolnak ilyesmit a piacon, gyakran nem tudják, hogyan tehetnének el belőlük nagyobb mennyiséget későbbre. Az alábbi módszereket mindenkinek ajánljuk.

 

Fagyasztás

Az egyik legjobb  és leginkább helytakarékos tartósítási mód, amelyre még a legkisebb konyhában is van lehetőség. A megtisztított, majd gondosan megszárított növényeket tegyük sütőpapírra, majd helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Tovább 

network.hu

A CSÍPŐS VALÓJÁBAN NEM IS ÍZ, HANEM FÁJDALOMÉRZET? A FŰSZEREK CSÍPŐSSÉGÉRT FELELŐS HATÓANYAGOK HATÁSÁRA UGYANIS A NYELVEN APRÓ GYULLADÁS KELETKEZIK, AMIT NEM AZ ÍZ-, HANEM A FÁJDALOMÉRZÉKELŐ RECEPTOROK KÖZVETÍTENEK AZ AGY FELÉ. A SZÁJBAN LÉVŐ RECEPTOROK A FOLYAMATOS CSÍPŐS INGER HATÁSÁRA ÉRZÉKETLENNÉ VÁLNAK, EZÉRT AKI GYAKRAN ESZIK ERŐSET, EGYRE KEVÉSBÉ LESZ ÉRZÉKENY ERRE AZ AROMÁRA. […]

A csípős valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet?

Tovább 

 

network.hu

A CSÍPŐS VALÓJÁBAN NEM IS ÍZ, HANEM FÁJDALOMÉRZET? A FŰSZEREK CSÍPŐSSÉGÉRT FELELŐS HATÓANYAGOK HATÁSÁRA UGYANIS A NYELVEN APRÓ GYULLADÁS KELETKEZIK, AMIT NEM AZ ÍZ-, HANEM A FÁJDALOMÉRZÉKELŐ RECEPTOROK KÖZVETÍTENEK AZ AGY FELÉ. A SZÁJBAN LÉVŐ RECEPTOROK A FOLYAMATOS CSÍPŐS INGER HATÁSÁRA ÉRZÉKETLENNÉ VÁLNAK, EZÉRT AKI GYAKRAN ESZIK ERŐSET, EGYRE KEVÉSBÉ LESZ ÉRZÉKENY ERRE AZ AROMÁRA. […]

A csípős valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet?

Tovább 

network.hu

A fűszerekben különböző hatóanyagok találhatók, amelyek egészségesek szervezetünkre, de vannak olyan helyzetek, amikor ártalmasak is lehetnek!

Éppen ezért egy diétás étel fűszerezésénél oda kell figyelni, milyen fűszert alkalmazunk!

Akit az orvos valamilyen betegség miatt diétára fogott, egyáltalán nem mindegy milyen fűszert használ az étel elkészítésénél. Amikor az emberek meghallják a diéta szót máris egy íztelen ételre gondolnak, pedig kellő odafigyeléssel a diétás ételt is lehet nagyon jól fűszerezni, és ízesíteni. Egy diéta lényege hogy kímélje szervezetünket, legtöbbször olyan ételsorból áll össze, amely nem terheli az emésztőrendszerünket, így az erős fűszereket, mint a só, bors, erős paprika, jobb ha kerüljük!

Tovább 

network.hu

A NYÁRI ÍZKAVALKÁDHOZ A FŰSZERNÖVÉNYEK IS HOZZÁTARTOZNAK, MELYEK NEM CSAK A SALÁTÁKAT, HÚSOKAT, HANEM A NYÁRI ITALODAT IS MEGÍZESÍTIK. ELŐNYÜK, HOGY NEM CSAK FINOMABB LESZ TŐLE MINDEN, HANEM EGÉSZSÉGESEBB IS. DE MELYEK A LEGJOBBAK?
ANANÁSZ-MENTA

A hagyományos mentának számtalan nemesített változata „született” meg az elmúlt években. A csokoládéstól kezdve, a narancsoson át, egészen az ananászosig. Íze és illata miatt ez utóbbi az egyik legkedveltebb menta lett a nyári hónapokban.

Tovább 

network.hu

 Amint megérkezik a jó idő, azonnal kedvünk támad néhány olyan dologhoz, amit télen vagy nem szívesen csinálunk, vagy egyszerűen nincs rá lehetőségünk. Az egyik ilyen tevékenység a nagytakarítás, a másik a lakás, az erkély felvirágoztatása. Megmutatjuk, hogyan hozz létre csekély erőfeszítéssel hasznos, és nem utolsó sorban szép fűszerkertet az erkélyeden.

 

Amire nincs szükséged:

  • nagy anyagi befektetés
  • hatalmas terasz
  • drága virágtartók
  • közvetlen vízvételi lehetőség az erkélyen
  • kézügyesség

Ami azonban elengedhetetlen:

  • egy napos erkély
  • néhány olcsó ültetőedény
  • lelkesedés
  • jó minőségű palánták

Hogyan kezdj hozá?

Tovább 

network.hu

Fahéj

Régi motoros, ha fűszerezésről van szó, legtöbbünknél egy zacskónyi biztos ott hever a fűszerek között. Ideje gyógyulásra is használni! Nagyon erős antioxidáns, segíti az immunrendszer működését, gátolja a gyulladások kialakulását, így segítségével gyorsabban leküzdhetők a fertőzések. Melegítő hatású, ezért érdemes forró italokba keverni, vagy mézzel fogyasztani. Túlzásba ne vigyük, mert nagy dózisban hosszú ideig szedve a májat is károsíthatja: elég egy-két teáskanálnyi naponta.

Tovább 

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

network.hu

Gondoltál már arra, honnan ered a szokás, hogy a nyáron finom, hűsítő bort télen teleszórjuk fűszerekkel és alaposan felmelegítjük? Az első forralt bor receptek régebbiek, mint gondolnád! Most elmeséljük neked e finomság történetét - és megosztjuk a kedvenc receptünket is!

Minden évszaknak megvan a maga illata. A tavasz a friss mezei virágé, a nyár a kókuszos naptejé és a sós levegőé, az ősz a baracké, és az új boré. Mifelénk a télnek narancs-, fahéj- és rumillata van.

Tovább 

network.hu

A forró csoki nem kakaó, hanem egy fűszeres, melengető finomság, amibe igazi csokoládé kerül, és ha igazán jót akarunk magunknak, akkor melegítő hatású fűszerekkel gazdagítjuk. És még a karácsonyi hangulatot is meghozza!

Senki ne dőljön be a készen kapható poroknak, a forró csokihoz semmi más nem kell, csak tej, csokoládé – és szerintem némi fűszer is, ami illatossá, aromássá, még melengetőbbé teszi. Ha cukor helyett mézzel készítjük, valamint magas kakaótartalmú étcsokoládét használunk hozzá, sokkal jobbat teszünk magunknak, mintha cukorral és tejcsokival készítenénk.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu