Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszerek, tartós élelmiszerek megbízható forrásból!
Coop Online élelmiszer webáruház, ahol kaphatóak fűszerek, macskaeledelek, kutyaeledel, tészták, italok, ásványvíz, babaápolási szerek, otthoni, háztartási eszközök, és egyéb saját márkás magyar termékek.
Rendelj az ország legnagyobb élelmiszer webáruházából!
A leggyorsabb élelmiszer házhozszállítás szolgáltatás az ország egész területén.
A fűszereket és bizonyos zöldségeket hosszú ideje használják gyógyításra, az egészségi állapot javítására. A hagyomány és a népi tapasztalatok mellett az elmúlt évtizedekben már kutatások is bizonyították a kedvező hatásokat: a fokhagymáról, a vöröshagymáról ésa gyömbérről is kiderült, hogy igen pozitívan befolyásolják a megfázás és az influenza lefolyását (sőt rendszeres fogyasztásukkal megerősíthetjük az immunrendszerünket, így az még ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben).
|
|
Az üzletek polcain sorakozó kínálatnak nehéz ellenállni: szépséges üvegekbe töltött olaj mutatós fűszerekkel, amit persze meglehetősen borsos áron kínálnak. Amennyiben tetszik a koncepció, ám nem vagyunk biztosak abban, hogy a bazsalikomos, a rozmaringos, a fokhagymás vagy éppen a csilis olaj ízlene leginkább, kísérletezzünk otthon, kisebb mennyiségekkel! Ha belejöttünk, egyedi gasztroajándékokat is készíthetünk, a kézműves projekthez az üvegeket hobby boltokban szerezhetjük be.
Mindössze tetszés szerinti friss vagy szárított fűszerre és valamilyen könnyű, főzésre alkalmas olajra lesz szükségünk.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Valószínűleg sokan jártunk már úgy, hogy megvettük a csoda szép fűszernövényeket a boltban, esetleg a kertészetben, azonban pár hét után egyszerűen elszáradtak vagy elrohadtak. Ha nem akarsz lemondani a friss fűszerekről, de nem is szeretnél minden hónapban újat venni, akkor az alábbi tippek Neked szólnak.
ÍGY MARADNAK SOKÁIG ÉLETBENA boltban mindig gyönyörűen néz ki a bazsalikom, a rozmaring, a petrezselyem és az összes többi fűszernövény, aztán az otthonunkban sajnos pikk-pakk tönkremennek.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A szegfűborsban és a szerecsendióban olyan hatóanyagokat találhatunk, melyek segítségével megőrizhetjük az egészségünket és csökkenthetjük súlyos, krónikus betegségek kockázatát is.
A két aromás fűszert nemcsak kellemes, intenzív ízük miatt érdemes rendszeresen fogyasztani, hanem gyógyhatásuk miatt is.
Szerecsendió: a jókedv fűszereA szerecsendió egy trópusi örökzöld magja, melyet a legtöbbször reszelve, őrölve teszünk az ételeinkbe. Egészen kevés is elegendő belőle, hogy kellemes, édeskés aromáját élvezhessük, például burgonyás ételekben, krémlevesekben vagy ünnepi süteményekben, mézeskalácsban.
A náthaszezonban sokféle házi módszert kipróbálunk a mihamarabbi gyógyulás reményében. Van néhány ismert fűszernövény is, ami ételeinkbe rejtve enyhülést hozhat.
Cserépben év közben is növeszthető, de úgy is eltarthatjuk, hogy a felaprított levekelet egy kis vízzel lefagyasztjuk egy jégkockatartóban. A bazsalikom segít levinni a lázat, és enyhíti a megfázás és nátha tüneteit is.
MacskagyökérNagyszerű lázcsillapító, teaként, vagy akár salátába keverve is fogyasztható.
Megfázott, influenzás, vagy csak szeretné megerősíteni az immunrendszerét? A fűszerek nemcsak nagyszerűen megízesítik az ételeinket, de kedvező hatásaik vannak az egészségre is! Cikkünkben bemutatunk hat fűszert, melynek ott a helye minden konyhapolcon!
A fűszereket és bizonyos zöldségeket hosszú ideje használják gyógyításra, az egészségi állapot javítására. A hagyomány és a népi tapasztalatok mellett az elmúlt évtizedekben már kutatások is bizonyították a kedvező hatásokat: a fokhagymáról, a vöröshagymáról ésa gyömbérről is kiderült, hogy igen pozitívan befolyásolják a megfázás és az influenza lefolyását (sőt rendszeres fogyasztásukkal megerősíthetjük az immunrendszerünket, így az még ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben). A kurkuma, illetve a chilipaprika pedig jelenleg is a kutatók figyelmének középpontjában áll.
Akik fűszernövényeket termesztenek a kertjükben, vagy gyakran vásárolnak ilyesmit a piacon, gyakran nem tudják, hogyan tehetnének el belőlük nagyobb mennyiséget későbbre. Az alábbi módszereket mindenkinek ajánljuk.
FagyasztásAz egyik legjobb és leginkább helytakarékos tartósítási mód, amelyre még a legkisebb konyhában is van lehetőség. A megtisztított, majd gondosan megszárított növényeket tegyük sütőpapírra, majd helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Ha vannak otthon fűszernövényeid, akkor biztosan neked is fejtörést okoz, hogy egyszerre olyan sok levéllel áldanak meg a növényeid, hogy nem tudod őket hirtelen felhasználni. Ha kiszárítod, egész évben tudod őket használni, és nem kell attól tartanod, hogy idő előtt tönkremennek. Mutatjuk, hogyan érdemes őket betakarítani, szárítani és tárolni, hogy sokáig élvezhesd a kis konyhakerted finomságait!
A fűszernövények már javában zöldellnek: eljött az évnek az az időszaka, amikor a főztjeid is élvezhetik a kerted a termését.
Nehéz divatosságra hivatkozva eladni bizonyos élelmiszereket, például a sót. Annyira alapvető, hogy reklám nélkül is megvásároljuk, viszont hétköznapisága révén nem soroljuk a trendi hozzávalók közé. Igen, eddig a szegény asztali sóról beszéltünk… Létezik ugyanis Himalája só is, amelynek viszont sikerült betörnie az exkluzív élelmiszerek és fűszerek piacára. Köszönheti ezt egyrészt érdekes a színének, valamint annak, hogy roppant jó a sajtója: az internet tele van olyan cikkekkel, amelyek csodás tulajdonságairól áradoznak.
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás