Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Valószínűleg sokan jártunk már úgy, hogy megvettük a csoda szép fűszernövényeket a boltban, esetleg a kertészetben, azonban pár hét után egyszerűen elszáradtak vagy elrohadtak. Ha nem akarsz lemondani a friss fűszerekről, de nem is szeretnél minden hónapban újat venni, akkor az alábbi tippek Neked szólnak.
ÍGY MARADNAK SOKÁIG ÉLETBENA boltban mindig gyönyörűen néz ki a bazsalikom, a rozmaring, a petrezselyem és az összes többi fűszernövény, aztán az otthonunkban sajnos pikk-pakk tönkremennek. Ez nem csupán a kidobott pénz miatt bosszantó, de a környezetvédelem szempontjából sem hasznos, hiszen ezáltal rengeteg műanyagcserepes növény kerül a kukába. A legtöbb áruházban kapható fűszernövényről tudni kell, hogy a mielőbbi fogyasztásra lettek termesztve, a legtöbb esetben üvegházakban, ahol optimálisak a feltételek a gyors növekedéshez, ebből adódóan azonban nem túl strapabíróak. De mit tehetünk annak érdekében, hogy minél tovább maradjanak életben? Íme…
A megfelelő mennyiségű víz
Az egyik legfontosabb feladatunk a megfelelő öntözés. Amennyiben túl sok vizet adunk nekik, akkor elkezdenek penészedni és elrohadnak. Ha pedig túl ritkán locsoljuk őket, akkor elszáradnak. Ezek elkerülése érdekében tartsuk be a következő aranyszabályt: a napi vízmennyiség a cserép térfogatának 10 százaléka legyen. A boltokban kapható fűszernövények cserepének térfogata általában 1 liter, azaz 100 milliliterre van szükségük minden nap. A bazsalikomot, azonban, naponta többször is locsolhatjuk.
Szedjük szét a fűszereket, és ültessük át
Ahhoz, hogy megnöveljük az élettartamukat, vásárlás után ajánlott azonnal szétültetni azokat, és külön cserepekbe tenni. Ezeknek a növényeknek speciális, tápanyagban szegény, kifejezetten fűszereknek kifejlesztett földre van szükségük, méghozzá olyanra, ami nem tartalmaz tőzeget. Egy boltban vásárolt fűszernövényből 3-4 új növény jön ki. A szétültetéssel több fényhez, tápanyaghoz és helyhez jutnak.
A megfelelő hely
Természetesen az is nagyon fontos, hogy a lakásunk melyik pontjára tesszük a növényeket. A bazsalikom, például, 20 Celsius-fokban érzi jól magát. Ha a főzéshez bazsalikomra van szükségünk, akkor ne csak egy-egy levelet vágjunk le a növényről, hanem egy-egy hajtást, így könnyebben hoz később újakat. A legtöbb fűszer nem bírja a direkt napfényt, így olyan helyre tegyük, ami világos, de nem éri közvetlen napsütés.
Forrás:https://www.otthonokesmegoldasok.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Így készíts házi szárított fűszereket: sokkal olcsóbb és finomabb, mint a bolti
Miért olyan drága a Himalája só?
A karácsonyi fűszerek igazi csodaszerek: így hatnak a testedre
Fűszerek, melyek mindig legyenek otthon