Fűszer: Így készítsünk ízletes fűszerolajat!

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2968 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 676 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2968 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 676 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2968 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 676 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2968 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 676 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 


Fűszernövényekből ízletes ecetet vagy olajat bárki készíthet otthon könnyedén, így biztosak lehetünk benne, hogy amit elfogyasztunk az nem csak finom, de egészséges is.

Vásároljunk vagy válasszunk i otthon olyan üvegeket, amelyeknek széles szájuk és hosszú nyakuk van, és különleges a formájuk vagy a színük. Az előszedett edényeket jó alaposan forró vízben mossuk el, majd öblítsük ki, de a legjobb, ha gőzöléssel vagy kifőzéssel fertőtlenítjük felhasználás előtt.

Még az elkészítés előtt, szerezzünk be matricákat, amelyekre majd ráírjuk milyen olajat, vagy ecetet tartalmazz az üveg. Fontos hogy mind az olajat mind az ecetet jól lezárt üvegben tároljuk, hogy megőrizzék aromájukat és íz világukat.

Az alap lehet olíva olaj, vagy sima napraforgó olaj is, és ugyanígy az eceteknél is használhatunk sima ecetet. Az olajok és ecetek felhasználásánál fontos a friss alapanyag, itt a szárított fűszernövény nem jó.

A növényeket jó alaposan mossuk meg, majd egy papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet a növényről. Vegyük elő a vágódeszkát és egy jó éles kést, majd aprítsuk fel a fűszernövényeket, de akár egyben áganként is elhelyezhetjük őket az üvegben.

 


Töltsük meg az üveget szobahőmérsékletű olajjal, zárjuk le és tegyük meleg helyre. Naponta érdemes felrázni az egész üveg tartalmát kb. 1 héten keresztül. Felhasználás előtt szűrjük le az üveg tartalmát egy gézen vagy apró lyukú szűrön keresztül, majd öntsük vissza az olajat az üvegbe és zárjuk le ismét. Ragasszuk rá a címkét az üvegre hogy milyen fűszerolaj vagy ecet található benne, majd ezután sötét és hűvös helyen tároljuk, tovább az elkészül t ételízesítőt

 

 

A fűszerolaj készítéséhez kiválóan alkalmas a kapor, kakukkfű, édeskömény, bazsalikom, Majoranna, menta, rozmaring.

A fűszercethez használhatunk: tárkonyt, metélőhagymát, rozmaringot, majoránnát, vagy bazsalikomot.

Az így elkészült fűszerolaj, illetve ecet, kiválóan alkalmas sültek, főzelékeke, vagy saláták ízesítésére.

 

Forrás:http://noinetcafe.hu

Címkék: füszer olaj

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu