Fűszer: ÍGY TERMESSZ FŰSZERNÖVÉNYEKET A KONYHÁDBAN

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Az otthoni fűszernövények egyik legnagyobb előnye, hogy mindig ott vannak, amikor szükség van rájuk. Szeretnéd beízesíteni a tésztát vagy a csirkesültet? Csak tépj le néhány levelet a virágládában vagy a konyhapulton termesztett bazsalikomról, zsályáról vagy kakukkfűről! Nemcsak végtelen utánpótlást nyújtanak, hanem az ízük is jobb, mint a száraz fűszereké. 

 

1. Szerelkezz fel cserepekkel

A cserepek anyaga viszonylag széles spektrumon mozog. Készülhetnek agyagból, fából, szövetből vagy akár fémből is. Bármelyikkel is szimpatizálsz, a CNET szerint fontos, hogy olyat válassz, ami elégséges vízelvezetéssel rendelkezik. Magyarán legyenek lyukak az alján, ahol a felesleges vízmennyiség szabadon távozhat. Ebből következik, hogy a befőttesüvegek hiába is nyújtanak esztétikus látványt, termesztésre kevésbé alkalmasak, mert megfelelő vízelvetés hiányában csak elrohadnának bennük a növények gyökerei.

A választásnál vedd figyelembe azt is, hogy a cserép jól passzoljon a kiszemelt fajta méreteihez. Ha túl nagy, a növény rengeteg felesleges energiát pazarolhat el a gyökerek növesztésére, ha pedig túl kicsi, félő, hogy nem jut elegendő tápanyaghoz, így elpusztul.

2. Válogasd össze a növényeket

Kezdd valami egyszerűvel, mint a petrezselyem, a menta vagy a bazsalikom. Ezek gyorsan gyarapodnak, és jól viselik a gyakori betakarítást is.

Bazsalikom

A napos helyet kedvelő bazsalikomot kimondottan egyszerű termeszteni. Ha azt szeretnéd, hogy hamar megnőjön, biztosíts számára tápanyagokban gazdag talajt, és öntözd olyan sűrűn, ahogy igényli. 

Menta

A menta elég agresszívan terjeszkedik, ezért a saját cserepében van a legjobb helye. Árnyékos helyen is megvan, de jobban szereti a napsütést.

Oregano (vagyis szurokfű)

Már csak azért is remek választás, mert kicsi, mégis aromadús levelei vannak. Termesztésénél érdemes szem előtt tartani, hogy a vízelvezetés mellett sok napsütést is igényel. 

Petrezselyem

A séfek a lapos levelű petrezselymet részesítik előnyben, mert gazdagabb az ízvilága. A növény számára a nedves talaj az ideális, de a vízelvezetést itt sem lehet megspórolni. Növekedéséhez elegendő egy félárnyékos hely is.

Kakukkfű

Az erősen illatozó leveleiről híres kakukkfűnek kevesebb vizet kell biztosítanod, napsütésből viszont minél többet.

Rozmaring

A szintén aromákban gazdag rozmaring sok napsütést, nedves (nem tocsogós!) földet és hűvösebb hőmérsékletet igényel.

3. Ne erőltesd a vetést

Hacsak nem vagy tapasztalt házi kertész, felejtsd el a magokat, inkább palántákat vásárolj. Ezzel megspórolhatsz 2-3 hetet, illetve megnövelheted a sikeres betakarítás esélyét.

4. Gondoskodj alkalmas földről

Amit keresel, az nem a kerti föld, hanem egy jó vízáteresztő képességű virágföld. A kertészáruházakban kapható termékekkel nem nagyon nyúlhatsz mellé, de járj utána, milyen típusú a megfelelő.

5. Törődj velük

A fűszernövények fejlődéséhez állandó odafigyelés, vagyis rendszeres és fix időpontokban történő öntözés szükséges. Ahhoz, hogy még sokáig élvezhesd a társaságukat, a gyakori betakarítás ugyancsak elengedhetetlen. És persze ügyelj rá, hogy minden növényt az adott faj igényeinek megfelelően gondozz.

Forrás:https://divany.hu

Címkék: fűszerek konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu