Fűszer: A fűszereket így tartósítsuk

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2970 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 204 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 587 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2970 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 204 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 587 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2970 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 204 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 587 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2970 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 204 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 587 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Akik fűszernövényeket termesztenek a kertjükben, vagy gyakran vásárolnak ilyesmit a piacon, gyakran nem tudják, hogyan tehetnének el belőlük nagyobb mennyiséget későbbre. Az alábbi módszereket mindenkinek ajánljuk.

 

Fagyasztás

Az egyik legjobb  és leginkább helytakarékos tartósítási mód, amelyre még a legkisebb konyhában is van lehetőség. A megtisztított, majd gondosan megszárított növényeket tegyük sütőpapírra, majd helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap tegyük át őket légmentesen záródó nejlonzacskóba, műanyag dobozba, és tegyük vissza. Ezzel a módszerrel hónapokig elállnak, és nem is fonnyadnak meg.

Szintén jó módszer, ha a növények leveleit apró csíkokra vágjuk, majd egy-egy nagy csipetnyit teszünk belőlük egy jégkockatartó rekeszeibe, és egy kevés vizet öntünk rájuk. Így fagyasszuk le őket, és ha szükségünk van fűszerre valamilyen leveshez, raguhoz, csak dobjunk bele egy kockát.

Fűszervajak

Egy rész apróra vágott fűszernövényt keverjünk el két rész lágy vajjal, és fagyasszuk le. A vajat és a fűszereket egy mixerben pépesre is keverhetjük, majd zsírpapír segítségével hengert készíthetünk belőlük, és így tárolhatjuk a hűtőben. Szükség esetén csak szeletelni kell a hengerből egy-egy darabot. A fűszer mellett egy kevés fokhagymátis keverhetünk a vajba. Bazsalikom, koriander, petrezselyem és rozmaring mellé is passzol.

Fűszeres ecet

Mossuk meg a fűszernövényeket, és szárogassuk is meg őket, majd a leveleket, esetleg szárakat tegyük egy üvegbe anélkül, hogy felvágnánk őket. Tehetünk melléjük pár egész borsot és fokhagymagerezdet is. Az üveget ezután töltsük fel szobahőmérsékletű ecettel - lehet almaecet, fehérborecet, de sima háztartási ecetis -, majd zárjuk le az üveget légmentesen, és tároljuk sötét helyen. Pár nap után isteni fűszeres ecetünk lesz, amelynek íze 4-6 hét múlva még intenzívebbé válik. Ez a módszert különösen tárkony tartósítására használjuk gyakran.

Forrás:http://www.hazipatika.com

Címkék: fűszer tartósitás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu