Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Akik fűszernövényeket termesztenek a kertjükben, vagy gyakran vásárolnak ilyesmit a piacon, gyakran nem tudják, hogyan tehetnének el belőlük nagyobb mennyiséget későbbre. Az alábbi módszereket mindenkinek ajánljuk.
Fagyasztás
Az egyik legjobb és leginkább helytakarékos tartósítási mód, amelyre még a legkisebb konyhában is van lehetőség. A megtisztított, majd gondosan megszárított növényeket tegyük sütőpapírra, majd helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap tegyük át őket légmentesen záródó nejlonzacskóba, műanyag dobozba, és tegyük vissza. Ezzel a módszerrel hónapokig elállnak, és nem is fonnyadnak meg.
Szintén jó módszer, ha a növények leveleit apró csíkokra vágjuk, majd egy-egy nagy csipetnyit teszünk belőlük egy jégkockatartó rekeszeibe, és egy kevés vizet öntünk rájuk. Így fagyasszuk le őket, és ha szükségünk van fűszerre valamilyen leveshez, raguhoz, csak dobjunk bele egy kockát.
FűszervajakEgy rész apróra vágott fűszernövényt keverjünk el két rész lágy vajjal, és fagyasszuk le. A vajat és a fűszereket egy mixerben pépesre is keverhetjük, majd zsírpapír segítségével hengert készíthetünk belőlük, és így tárolhatjuk a hűtőben. Szükség esetén csak szeletelni kell a hengerből egy-egy darabot. A fűszer mellett egy kevés fokhagymátis keverhetünk a vajba. Bazsalikom, koriander, petrezselyem és rozmaring mellé is passzol.
Fűszeres ecetMossuk meg a fűszernövényeket, és szárogassuk is meg őket, majd a leveleket, esetleg szárakat tegyük egy üvegbe anélkül, hogy felvágnánk őket. Tehetünk melléjük pár egész borsot és fokhagymagerezdet is. Az üveget ezután töltsük fel szobahőmérsékletű ecettel - lehet almaecet, fehérborecet, de sima háztartási ecetis -, majd zárjuk le az üveget légmentesen, és tároljuk sötét helyen. Pár nap után isteni fűszeres ecetünk lesz, amelynek íze 4-6 hét múlva még intenzívebbé válik. Ez a módszert különösen tárkony tartósítására használjuk gyakran.
Forrás:http://www.hazipatika.com
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Melyek a leghatásosabb fűszerek nátha ellen?
Ízesíts felsőfokon – így készíts fűszerolajat
Ezek a fűszerek enyhítik a szorongást, a szájszagot és a fájdalmakat
Fűszerek, amik segítenek, hogy ne legyünk betegek