Fűszer: A keleti konyha jellegzetes hozzávalói és fűszerei

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A keleti konyha ételei nem csak egészségesek, de nagyon finomak is. Ha ön is szeretné megismerni ezt a különleges gasztronómiai világot, szerezze be az alapvető hozzávalókat és fűszereket!


A keleti konyha legfontosabb hozzávalói:
Kuszkusz és bulgur:
Mindkét élelmiszer sajátos módon előkezelt, durvára őrölt búzadara. Török üzletekben, reformélelmiszer boltokban és bioboltokban is megvásárolható mindkét termék, és rendkívül könnyen elkészíthetők.

 


Gránátalma:
A gránátalmát számtalan keleti receptben megtaláljuk, mint hozzávalót. A szár tövét ék alakban vágjuk ki, majd a gyümölcsöt félbevágva a magokat kanállal kaparjuk ki, és a gyümölcs levét hasonlóan, mint a narancsnál egyszerűen facsarjuk ki.


Yufka-tészta:
A yufka a mi rétestésztánkhoz hasonlít a leginkább, felületét sütés előtt olvasztott vajjal kenik meg. A tésztát kiterítés után mindig nedves terítővel kell lefedni, hogy ne száradjon ki.  Görög és török üzletekben fellelhető.


Rózsa és narancsvirágvíz:
Édes süteményekhez, de savanyú ételekhez is gyakran használják ezt a különleges illatos vizet, amelyet nem szabad főzni, mert akkor elveszti aromáját. Hazánkban ritkaságnak számít, de néhány török és arab kereskedésben megtalálhatók.


Csicseriborsó és lencse:
A csicseriborsó szerencsére szinte bárhol beszerezhető a lencsével együtt.
A csicseriborsót érdemes egy éjszakára beáztatni, míg a lencse áztatás nélkül is hamar megpuhul.

http://www.noinetcafe.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5955:a-keleti-konyha-jellegzetes-hozzavaloi-es-fszerei&catid=27:fszerkert&Itemid=24

 

Címkék: fűszerek keleti konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu