Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A keleti konyha ételei nem csak egészségesek, de nagyon finomak is. Ha ön is szeretné megismerni ezt a különleges gasztronómiai világot, szerezze be az alapvető hozzávalókat és fűszereket!
A keleti konyha legfontosabb hozzávalói:
Kuszkusz és bulgur:
Mindkét élelmiszer sajátos módon előkezelt, durvára őrölt búzadara. Török üzletekben, reformélelmiszer boltokban és bioboltokban is megvásárolható mindkét termék, és rendkívül könnyen elkészíthetők.
Gránátalma:
A gránátalmát számtalan keleti receptben megtaláljuk, mint hozzávalót. A szár tövét ék alakban vágjuk ki, majd a gyümölcsöt félbevágva a magokat kanállal kaparjuk ki, és a gyümölcs levét hasonlóan, mint a narancsnál egyszerűen facsarjuk ki.
Yufka-tészta:
A yufka a mi rétestésztánkhoz hasonlít a leginkább, felületét sütés előtt olvasztott vajjal kenik meg. A tésztát kiterítés után mindig nedves terítővel kell lefedni, hogy ne száradjon ki. Görög és török üzletekben fellelhető.
Rózsa és narancsvirágvíz:
Édes süteményekhez, de savanyú ételekhez is gyakran használják ezt a különleges illatos vizet, amelyet nem szabad főzni, mert akkor elveszti aromáját. Hazánkban ritkaságnak számít, de néhány török és arab kereskedésben megtalálhatók.
Csicseriborsó és lencse:
A csicseriborsó szerencsére szinte bárhol beszerezhető a lencsével együtt.
A csicseriborsót érdemes egy éjszakára beáztatni, míg a lencse áztatás nélkül is hamar megpuhul.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
ÍGY TERMESSZ FŰSZERNÖVÉNYEKET A KONYHÁDBAN
Nem gondolnád, mi mindenre jók a lejárt fűszerek - itt a lista!
Vágyfokozók a természetes vágyfokozók?
Gyógyító fűszerek – hogyan használjuk őket?