Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Keczánné Macskó Piroska | 1 hozzászólás
Ellensúlyozzák a zsírdús ételek negatív hatásait az antioxidáns fűszerek .
A kurkumában, fahéjban és más fűszerekben gazdag ételek fogyasztása csökkenti a szervezet negatív reakcióit a zsírdús élelmiszerekre - állítják a Pennsylvaniai Egyetem kutatói.
"Általában amikor zsíros ételeket eszünk, a vérünkben megemelkedik a triglicerid, az egyik vérzsír szintje" - magyarázza Sheila West, a kutatás vezetője. "Ha ez túl gyakran következik be, vagy ha a trigliceridszint túlságosan megemelkedik, megnő a szívbetegség kockázata. Kimutattuk azonban, hogy ha fűszereket adunk egy zsírdús ételhez, körülbelül 30 százalékkal csökken a trigliceridekre adott reakció a fűszerek hozzáadása nélkül készült ételekhez viszonyítva."
h i r d e t é s
A Journal of Nutrition folyóiratban megjelent kutatásban West munkatársaival két napon készített ételt hat 30 és 65 év közötti túlsúlyos, de egészséges férfinak. A kísérleti ételekhez két evőkanál fűszert adtak. A kontroll ételek pontosan megegyeztek ezekkel, a fűszerek nélkül. A kutatók három órán keresztül félóránként vért vettek az alanyoktól.
A fűszeres ételekbe rozmaringot, oreganót, fahéjat, kurkumát, szegfűszeget, fokhagymaport és paprikát tettek, amelyek erős antioxidáns hatással rendelkeznek. Amikor az étel az antioxidáns fűszerek keverékét tartalmazta, a vérben tapasztalható antioxidáns tevékenység 13 százalékkal nőtt, az inzulinválasz pedig körülbelül 20 százalékkal csökkent. West szerint sok kutató úgy véli, hogy az oxidatív stressz hozzájárul a szívbetegség, az ízületi gyulladás és a diabétesz kialakulásához. Éppen ezért a fűszerek és más antioxidánsok fontos szerepet játszhatnak az oxidatív stressz csökkentésében, ezáltal a krónikus betegségek kockázatának visszaszorításában. |
.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
ÍGY TERMESSZ FŰSZERNÖVÉNYEKET A KONYHÁDBAN
Nem gondolnád, mi mindenre jók a lejárt fűszerek - itt a lista!
Vágyfokozók a természetes vágyfokozók?
Gyógyító fűszerek – hogyan használjuk őket?