Fűszer: Fűszernövények az ablakban!

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A fűszerek hozzá tartoznak mindennapjainkhoz, a konyhában. Kellemes ízt adnak a húsnak, a levesnek, a főzeléknek.

A háziasszonyok mindennap használják a szárított bolti fűszereket a főzéshez, de gondolt –e már arra, hogy saját termesztésű fűszernek mennyivel más az íze, aromája? A saját termesztésű friss fűszer még jobb ízt kölcsönöz az ételnek, mint a bolti szárított változat.

Nem hiszi? Próbálja ki, érdemes!

A Magyar konyha régen híres volt Nagymamáink fűszereitől. Nem csak szépek, de egészségünkre, is jótékony hatással vannak a friss zamatos fűszerek. Javítják az emésztést, serkentik a vérkeringést, csökkentik a magas vérnyomást és más igen értékes hatásuk is közismert.  A bevásárló központokban ma már nagy választékban kaphatók cserepes fűszernövények. Ezeket a kis növényeket csak haza kell vinnünk és elhelyezni otthonunkban. A fűszernövényeket ültethetjük balkon ládába, vagy egy nagyobb díszes cserépbe.

Elhelyezhetjük őket a teraszon, de kialakíthatunk egy egész fűszerkertet is.a kínálat igen nagy, vásárolhatunk kész növényeket, vagy megpróbálhatjuk a magról szaporított növénygondozást is.

Mindig vegyük figyelembe a növény igényeit. A mediterrán fűszerek, mint pl. a bazsalikom, oregánó, szereti napos déli fekvésű meleg klímát. De van olyan fűszernövény, amely a sok locsolást és az erős tűző napot csak sárgult levelekkel jutalmazza. A növény csomagolásán feltüntetik a helyes gondozást, eszerint válogassuk össze a növényeket. Ha az erkélyre vagy teraszra szeretnénk egy szép díszes edénybe összeültetni több fűszernövényt, szintén az egyforma igény alapján válogassuk össze a növényeket.

Választhatunk csak mediterrán, vagy régi magyaros ízek közül is. Figyeljünk oda a megfelelő cserép méretre is, a kis cserépben a növény nem tud megfelelően fejlődni a túl nagy cserépben pedig csak a gyökér fejlődik. Ne vásároljunk sárgult növényeket, mert ezek betegségre utalhatnak Érdemes a növényeket folyamatosan vágni, mert így bokros erős növényeket nevelhetünk. Amit pedig levágtunk, de nem használunk fel, azt tegyük el későbbre. a kertben , teraszon, erkélyen  is számos növényt termeszthetünk pl.: Kakukkfű, bazsalikom, zsálya.

Az ablakban tarthatunk snidlinget, petrezselymet, zellert, oreganót. Ízletesebb lesz az ételünk, és szebb lesz a konyhánk is, ha saját termesztésű fűszernövényeket tartunk.a fűszernövényekből, őszre és télre készíthetünk szárított fűszert, jégkockába zárt fűszert, fűszer olajt, és fűszer ecetet. Felhasználhatjuk sültekhez, levesekhez, pácokhoz, grill ételekhez, salátákhoz, főzelékekhez, és sok más finomsághoz.

 http://www.viragcenter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=152:fszernoevenyek-az-ablakban&catid=38:fszernoevenyek&Itemid=41

 

Címkék: ablak fűszerek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Légy kedves nagyobb betűt használni!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu