Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Keczánné Macskó Piroska | 1 hozzászólás
Az ételek fűszerezése egyéni ízlés dolga. Függhet családi szokásoktól, hangulattól vagy éppen betegségektől. Jó azonban, ha szem előtt tartunk néhány szempontot: milyen fűszert mivel érdemes társítani. Mindenekelőtt azt vegyük figyelembe, hogy a különböző fűszerek felerősítik, kiegészítik egymás zamatát. Vigyázni kell tehát, hogy ha többféle fűszert használunk egyszerre, egyik se nyomja el a többi ízét.
Az alábbi összeállítás segít eligazodni abban, hogy milyen ételekhez milyen őrölt fűszereket érdemes használni.
Sültekhez: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, koriander, köménymag, majoránna, mustármag, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.
Szárnyasokhoz: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, tárkony.
Vadakhoz: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, koriander, majoránna, rozmaring, tárkony, őrölt babérlevél.
Halakhoz: bazsalikom, borsikafű, citromfű, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring, tárkony, zsálya.
Tojásételekhez: borsikafű, gyömbér, szerecsendió.
http://www.edenkert.hu/konyhakert/fuszernovenyek/melyik-fuszert-mihez-hasznaljuk/2286/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
ÍGY TERMESSZ FŰSZERNÖVÉNYEKET A KONYHÁDBAN
Nem gondolnád, mi mindenre jók a lejárt fűszerek - itt a lista!
Vágyfokozók a természetes vágyfokozók?
Gyógyító fűszerek – hogyan használjuk őket?