Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bazsalikom, kapor, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, zsálya, tárkony, oregánó, citromfű, snidling, kakukkfű - mind-mind alkalmas arra, hogy fagyasztóban tárold télire.
Teendők:
1. Tisztítsd ki és töröld szárazra a jégkockatartókat.
2. Alaposan mosd meg a friss fűszernövényeket. Rázd le róluk a nedvességet és konyharuhán hagyd, hogy a levelek megszikkadjanak. Minden növényt külön moss és száríts!
3. A leveleket éles késsel aprítsd kicsire.
4. A felaprított növénykéket tedd félig, esetleg a forma 2/3-ig a tartóba, majd öntsd fel olívaolajjal!
5. Tedd fagyasztóba 3-4 órára.
6. Ha megfagytak, határozott mozdulattal vedd ki a kockákat és rakd egy előre már elkészített, nagy műanyag dobozba.
7. Tedd ezt külön-külön a többi fűszernövénnyel is. A dobozok tetejére pedig írd rá, hogy oregános-olívaolajos , kakukkfüves, bazsalikomos stb. fűszerkocka. A jégkockatartóból kikerült dermedt fűszeres olaj után bátran rakhatsz más fűszert, nem fogja átvenni az előző ízét, illatát.
A későbbiekbenaz olívaolajos friss fűszert csak ki kell venned a fagyasztóból és mesésen friss, olívás ízt ad olaszos tésztáidnak vagy bármilyen más ételednek.
Ha felcímkézett zacskókba zárod a fűszernövényeket fontos, hogy a zacskó lezárása előtt préseld ki belőle az összes levegőt. Késsel vághatod őket, nincs szükség arra, hogy teljesen felengedjenek.
Forrás:http://ripost.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Téli betegségek gyógyítása fűszerekkel, teákkal
Tartósítson télire fűszereket!
ÍGY TERMESSZ FŰSZERNÖVÉNYEKET A KONYHÁDBAN
Nem gondolnád, mi mindenre jók a lejárt fűszerek - itt a lista!