Fűszer: Tartósítson télire fűszereket!

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hogy télen is maradéktalanul élvezhesse a friss fűszerek zamatát, tartósítsa azokat.

Szárítás

* A fűszerek legősibb tartósítási módja a szárítás. Amennyiben nem különálló levelekből, virágokból álló növényről van szó, egyszerűen készítsen csokrot belőle, kösse össze egy fonállal, majd „fejjel” lefelé akassza föl száradni. Fontos, hogy jól szellőzzön, így nem rohadhat be, ahogyan az is, hogy ne legyen kitéve közvetlen napfénynek, mert akkor olyan gyorsan szárad meg, hogy sok esetben szétporlik.
* A konyha és a fürdő nem alkalmas erre a célra, mert e két helyiség nedves légköre elősegíti a gombásodást. Ugyanezen oknál fogva nem szabad megmosni sem a szárítandó növényeket. (Elég, ha alaposan lerázza róluk a port, illetve a bogarakat.)

* Az egyesével leszedett levelek, virágok fektetve, tiszta vászonlapon szárítandók úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezeket egy-két naponként meg kell forgatni, hogy be ne fülledjenek.

Fagyasztás

* A fagyasztás kis mennyiségű fűszernövény gyors tartósítására ideális. Hátránya ugyanakkor, hogy ennek során a növény sokat veszít aromáiból. A legjobban fagyasztható növények: petrezselyem, kapor, tárkony, szurokfű, snidling, bazsalikom, borsikafű.
BorsOnline

http://www.borsonline.hu/news.php?hid=33408

Címkék: fűszerek tartósítás tél

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szekeres Rita üzente 14 éve

Nagyon jó a cikk! Szélesebb körben is ismertetni kellene. Véleményem szerint egyre többen fognak rá térni napi szinten való használatukra.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó Szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu