Fűszer: Részeg csirke

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Némi előkészítés után be vele a tepsibe, majd a sütőbe. Szóval ez is gyors, mégis különleges és új ízeket varázsol a csirkének.Mai ajánlatunk: Részeg csirke...

Részeg csirke

Hozzávalók: (4 személyre)

1 csirke (kb. 800-1000 gr-os)

1 dl. konyak

4,5 dl száraz fehér bor

1 evőkanál paprika

5 púpozott evőkanál tejföl

14 dkg ementáli jellegű sajt (pl. Pannonia)reszelve

1 evőkanál mustár

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál olaj

1 kávéskanál porcukor

só, bors, kevés liszt

Elkészítés:

Daraboljuk fel a csirkét. (A mellét és a hátát is legalább négy darabba vágjuk!) Sózzuk be, és forgassuk meg lisztben a darabokat. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és hirtelen süssük meg benne a csirkedarabokat, minden oldalukat aranybarnára. A serpenyőben megmaradt felesleges olajat öntsük le külön egy csészécskébe, majd locsoljuk meg a csirkedarabokat a konyakkal, és gyújtsuk meg! (Szaknyelven ez a flambirozás.) Óvatósan mozgatva a serpenyőt várjuk meg amíg a láng kialszik, azaz az összes alkohol elégett, és rásült a csirkére.

Szórjuk meg a csirkedarabokat a piros paprikával, öntsük rá a fehér bort, és adjuk hozzá a porcukrot. Takarékra véve a főzőlapot a forrástól számított 5 percig rotyogtassuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot. Ezzel is rotyogtassuk össze 10-12 percig. Vegyük le a tűzről. Kapcsoljuk be a sütőt grillezés funkcióra, hogy felforrósodjon.

Vegyük ki a csirkedarabokat és rakjuk egy tűzálló tálba. A serpenyőben lévő mártáshoz keverjük hozzá a mustárt és öntsük a tálba a csirkékre. A maradék sajtot keverjük össze a zsemlemorzsával és szórjuk a csirkedarabok tetejére. Tegyük a tálat 5 percre a sütőbe, vagy a mikrogrillbe, hogy a sajt és a zsemlemorzsa szépen rápiruljon, s már tálalhatjuk is.

Köretként frissen kifőzött orsó tésztát, vagy penne-t készítsünk hozzá, de grillezett apró zöldségekkel is nagyon finom.

Italajánlat: Természetesen az a bor hozzá a legfinomabb, amit az elkészítéshez is használtunk. Egy friss, zamatos chardonnay-t, vagy olaszrizlinget ajánlanék hozzá.

 http://www.eletforma.hu/receptek/mai_ajanlatunk_reszeg_csirke.html

Címkék: csirke receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Maradjunk a zöldségnél és akkor a fogyókúrának is teljesítettem

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu