Fűszer: Rozmaringos tarja

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Ez egy Stahl ihletésű recept; nála a köretnek való körték rozmaringosak, nálunk sajnos szinte sosem találkozik itthon a tarja és a körte, ezért a húsra szoktam szórni a rozmaringot is. Az étel nagyon finom, nagyon sokszor elkészült már és mindenki szerette még eddig. Ha a hús nem valami túlkoros sertés része, akkor belefér a "gyors és könnyű" kategóriába is.

Hozzávalók:

5-6 szelet tarja, néhány kávéskanál mustár, só, bors, rozmaring, 1,5 dl száraz fehérbor, kevés liszt

A tarjaszeleteket, ha nem vékonyak, kiklopfolom. Egy nem tapadós aljú serpenyőt kevés olajjal vagy zsírral felforrósítok. Beleteszem a hússzeleteket, addig sütöm, míg barnás színük nem lesz alulról. Akkor megfordítom, 2 perc múlva leveszem a hőt kicsire, megborsozom, megsózom, kevés mustárt nyomok a tetejére, villával elkenem rajta, majd fordítok rajtuk újra egyet. Friss vagy szárított a rozmaringgal is megszórom a húsokat. Ráöntöm a bort, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára párolódik. Akkor leveszem a tetejét, a húsokra szórok egy kevés lisztet (mondjuk összesen 1 mokkáskanálnyit). Újabb fordítás következik, ha kevés a lé, akkor vízzel vagy borral pótolom még. 3-5 perc múlva készen van az omlós-illatos hús.
Sokféle körettel ettük már, szinte mindennel jó, még s sült krumpli is bejött hozzá. Tegnap a maradék felhasználás jegyében (nálunk) újfajta köret képződött, nevezetesen padlizsános rizs. Minap a rántott gomba mellé szántam padlizsánt is, de maga a gomba is elég volt, ezért az előre besózott-fűszerezett padlizsánok nagy része megmaradt. Ezeket ma kockákra vágtam, egy kis hagymás olajon megpároltam, percek alatt készen is volt. Maradék párolt rizst kevertem hozzá; teljesen vállalható, finom köret lett volna, ha a sós levének kisebb részét öntöttem volna hozzá, így kicsit sósabb lett a kelleténél... Ilyen is van:)
http://katakonyha.blogspot.com/2009/09/rozmaringos-tarja.html

Címkék: receptek rozmaringos tarja

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu