Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez egy Stahl ihletésű recept; nála a köretnek való körték rozmaringosak, nálunk sajnos szinte sosem találkozik itthon a tarja és a körte, ezért a húsra szoktam szórni a rozmaringot is. Az étel nagyon finom, nagyon sokszor elkészült már és mindenki szerette még eddig. Ha a hús nem valami túlkoros sertés része, akkor belefér a "gyors és könnyű" kategóriába is.
Hozzávalók:
5-6 szelet tarja, néhány kávéskanál mustár, só, bors, rozmaring, 1,5 dl száraz fehérbor, kevés liszt
A tarjaszeleteket, ha nem vékonyak, kiklopfolom. Egy nem tapadós aljú serpenyőt kevés olajjal vagy zsírral felforrósítok. Beleteszem a hússzeleteket, addig sütöm, míg barnás színük nem lesz alulról. Akkor megfordítom, 2 perc múlva leveszem a hőt kicsire, megborsozom, megsózom, kevés mustárt nyomok a tetejére, villával elkenem rajta, majd fordítok rajtuk újra egyet. Friss vagy szárított a rozmaringgal is megszórom a húsokat. Ráöntöm a bort, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára párolódik. Akkor leveszem a tetejét, a húsokra szórok egy kevés lisztet (mondjuk összesen 1 mokkáskanálnyit). Újabb fordítás következik, ha kevés a lé, akkor vízzel vagy borral pótolom még. 3-5 perc múlva készen van az omlós-illatos hús.
Sokféle körettel ettük már, szinte mindennel jó, még s sült krumpli is bejött hozzá. Tegnap a maradék felhasználás jegyében (nálunk) újfajta köret képződött, nevezetesen padlizsános rizs. Minap a rántott gomba mellé szántam padlizsánt is, de maga a gomba is elég volt, ezért az előre besózott-fűszerezett padlizsánok nagy része megmaradt. Ezeket ma kockákra vágtam, egy kis hagymás olajon megpároltam, percek alatt készen is volt. Maradék párolt rizst kevertem hozzá; teljesen vállalható, finom köret lett volna, ha a sós levének kisebb részét öntöttem volna hozzá, így kicsit sósabb lett a kelleténél... Ilyen is van:)
http://katakonyha.blogspot.com/2009/09/rozmaringos-tarja.html
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A magyar konyha gyógyító fűszerei
Különleges fűszerek a legjobb étteremben
Részeg csirke
Vanília: a fűszerek királynője