Fűszer Blog: 2008. május

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 680 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei - 2008. május

.

Koriander

Termése gömb alakú kb. 5 mm átmérõjû, sárgásbarna színû, amit érett állapotban szednek le, majd azt porrá törve kerül fûszerként az ételeinkbe. A jellegzetes illatot árasztó korianderpor íze édeskés, enyhén fanyar, színe barna. A termésben található illóolaj fényre érzékeny, ezért a fûszert óvjuk a világosságtól. A korianderrõl már az ókori Egyiptomban és Palesztinában is ismert volt afrodiziákum jellege, errõl a fellelt papirusztekercsek is említést tettek.

Tovább 

network.hu

Egész Európában elterjedt, 3-10 m magasra megnövõ terebélyes növény, fûszer- és gyógynövényként egyaránt felhasználható.

Gyakorisága annak köszönhetõ, hogy kitûnõen alkalmazkodott az emberi beavatkozások peremein kialakuló másodlagos élõhelyek feltételeihez. Ma már csak találgathatjuk, mi is lehetett az eredeti élõhelye: a Kárpát-medencében nyirkos erdõk, parlagok, útszélek, cserjések növénye. Kedveli a tápanyagban gazdag, fõleg a nitrogénben dús talajokat, de gyengébb talajokon is megél a nyirkostól a mérsékelten száraz, a napfényestõl a félárnyékosig változó viszonyok közt.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 10 éve

Igaza van Mártának hogy 2féle bodza van és vigyázni kell.Szörp és ivolé is finom de probáld ki a virágot palacsinta tésztába kisütni nagyon finom.

Tovább 

 
Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu