Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Római kömény
A római kömény (angolul Cumin, vagy Cummin, latin nevén a Cuminum cyminum), apró, vékony egynyári növény az Apiaceae (ernyősvirágzatúak) családjából, apró szálakra bomló, finom levelekkel, és fehér, vagy rózsaszín virágokkal. A Földközi-tenger mentén őshonos, de termelik Indiában, Kínában és Mexikóban is termésért, amit magnak neveznek, a legkülönfélébb ételek ízesítéséhez használják. A római kömény, vagy cumin, comino valójában a megszárított termés. |
14 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Szendvicskenyér, oreganovaj, tengeri só, köménymag, Pestovaj, ketchupvaj, vaj.
A szendvicskenyérből hosszú alakú kanapékat készítek, melyeket a következő módokon készítek el:
1. Megkenem vajjal, megszórom sóval és köménnyel.
2. Oreganovajjal megkenem.
3. Pestovajjal megkenem és megszórom sóval.
4. Ketchupvajjal megkenem.
A nyuszikákat előmelegített sütőben (a középső sinen) aranysárgára sütöm (körülbelül 5-6 percig tart).
Vegetáriánusoknak is ideális falatok!
|
|
Ez egy Stahl ihletésű recept; nála a köretnek való körték rozmaringosak, nálunk sajnos szinte sosem találkozik itthon a tarja és a körte, ezért a húsra szoktam szórni a rozmaringot is. Az étel nagyon finom, nagyon sokszor elkészült már és mindenki szerette még eddig. Ha a hús nem valami túlkoros sertés része, akkor belefér a "gyors és könnyű" kategóriába is.
Hozzávalók:
5-6 szelet tarja, néhány kávéskanál mustár, só, bors, rozmaring, 1,5 dl száraz fehérbor, kevés liszt
A tarjaszeleteket, ha nem vékonyak, kiklopfolom.
A kapor (anethum graveolens) régi magyaros fűszer, ám kevesen tudják milyen sokoldalúan felhasználható fűszernövényről van szó.
Eredetileg a Földközi tenger vidékéről származik, ma már egyre több kiskertben találkozunk a kaporral, mint fűszernövénnyel.
A kapor egy finom és szép egynyári fűszernövény, amelynek a levele és a magja is ehető. Már maga a növény is feltűnően szép dísz lesz kertünkben laza osztott leveleivel és aranysárga ernyős virágzatával színfoltot képez kertünkbe.
Zöldségleves
Hozzávalók négy személyre: 12 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg petrezselyemgyökér, 1 közepes vöröshagyma, 4 dkg karalábé, 4 dkg karfiol, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, fehér bors, lestyán, só.
A kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét a felmelegített olajon átfuttatjuk. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel lestyánnal ízesítjük és fedő alatt pároljuk. Amikor félig puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a karfiolt, az egészben hagyott vöröshagymát és puhára főzzük.
Ételtípusok szokásos fűszerezése
zöldséglevesekhez: feketebors, petrezselyem, pirospaprika, vöröshagyma, zeller
Ételtípusok szokásos fűszerezése
pulykához: borsfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, tárkony, rozmaring, vöröshagyma, zsálya
Ételtípusok szokásos fűszerezése
gombákhoz: bazsalikom, bors, borsfű, citromfű, kakukkfű, kapor, majoranna, petrezselyem, rozmaring, tárkony
Ételtípusok szokásos fűszerezése
zellerhez: petrezselyem, tárkony, turbolya
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás