Fűszer Blog: 2010. július

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 683 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 683 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 683 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 683 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei - 2010. július

network.hu

 Az ételek fűszerezése egyéni ízlés dolga. Függhet családi szokásoktól, hangulattól vagy éppen betegségektől. Jó azonban, ha szem előtt tartunk néhány szempontot: milyen fűszert mivel érdemes társítani. Mindenekelőtt azt vegyük figyelembe, hogy a különböző fűszerek felerősítik, kiegészítik egymás zamatát. Vigyázni kell tehát, hogy ha többféle fűszert használunk egyszerre, egyik se nyomja el a többi ízét.

Már az ókori Rómában is készítettek házi fűszerkeverékeket.

Utolsó hozzászólás

Stumfold Rudolf üzente 9 éve

Szeretnek a vaniliarol irni egy nagyon fontos hatasa van a szunyogra.
A szunyog nem szereti a vanilia illatat. Tehat lakasba van szunyog,
es ejszaka felkelt, mar a zummogere is ki megy az ember szemebol az
alom, egyszeru a megoldas ezt nem sokan tudjak!
Tegyel minden helysegbe Vaniliat meglatod a hatasat.
Soha tobbet nem fog zavarni az a pici szunyog.

Koszonom a figyelmet
Rudolf Stumfold.

Tovább 

network.hu

 Ne használj sok fűszert az ételekhez – hangzik a modern kor intelme, de vajon tényleg félnünk kell a fűszerektől, vagy pusztán csak elegendő, ha itt sem esünk túlzásokba? És mi a helyzet egyik leghíresebb hungarikumunkkal, a csípős paprikával? Farkas Nándor dietetikussal beszélgettünk.

Kezdjük az elején: az ételek ízesítésén, az élvezeteken túl van-e bármiféle jelentősége annak, milyen fűszereket használunk?

Természetesen van, nem is kicsi, hiszen a fűszerek komoly hatással vannak a szervezetre, ezen belül is elsősorban az emberi anyagcserét befolyásolják így vagy úgy.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • A paradicsomos szószhoz:
  • 2 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1-2 evőkanál víz
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1-2 kávéskanál cukor
  • A tejfölös szószhoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint kapor
  • fűszerek
  • Elkészítés:

    A tésztához egy csészében a langyos vízbe tesszük a sót, a cukrot, pici lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt.

Utolsó hozzászólás

Csongvai Gábor üzente 8 éve

Elkészitettem a pizzatésztát és szoszt a recept szerint és az eredmény " mennyei " lett. Köszi a receptet. Gábor.

Tovább 

Tudta?

Ismerd meg az étolajokat! Melyiket mire használjuk?

2010. június 30. szerda,
  Ismerd meg az étolajokat! Melyiket mire használjuk?

Az étolajra sokan csak az ételek elkészítéséhez nélkülözhetetlen alapanyagként gondolnak, holott az egészségmegőrzésben is igen fontos szerepet játszik. Nagy segítségünkre lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásban, betegségek megelőzésében, vagy dietoterápiájában, azonban egyáltalán nem mindegy, melyik fajtáját mire alkalmazzuk.

Tovább 

network.huHozzávalók:

 3 kg-os malaccomb
10 gerezd fokhagyma
10 dkg köménymag (fűszer) (őrölt)

feketebors (őrölt)
2 db chili (egész)
4 db citrom
1 dl olívaolaj

 

Csípős, köményes malacsült elkészítése

1. Melegítse elő a sütőt 230 fokra.
2. Vagdossa be a malachús bőrét fél centi mélyen.
3. Pucolja meg a fokhagymát, sóval, a fűszerekkel és a csilivel együtt préselje össze mozsárban.
4. Dörzsölje be a malabőrt és a húst a fokhagymás keverékkel és tegye tepsire.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu