Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

network.hu

 

Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).

A bodzavirágok gyűjtésekor a teljesen kinyílt virágtányérokat keressük. A virágzati szárat alaposan vegyük szemügyre: ha tetvektől feketéllő darabokat találunk, inkább keressünk egy egészséges bokrot. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben.

Utolsó hozzászólás

Blaskó József üzente 14 éve

A legfinomabb az biztos én is sokat csinálok ha kevesebb cukrot teszünk hozzá akkor jó ivólének is.

Tovább 

network.hu

 A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. A kellemesen csípős, kissé erősebbre főzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik. Hasmenés ellen is jó, valamint kitűnő görcsoldó, legyen szó bél vagy menstruációs görcsről. (Fél liter teához kb. 2 dkg reszelt friss gyömbér kell.) Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket.

Latin neve: (Zingiber officinale), népies neve: ginger, gingiber, ingwer.

Tovább 

 

network.hu

 

A kiskertekben, ládikákban, cserepekben nagy gonddal termesztett, vagy a piacon nagyobb mennyiségben vásárolt fűszernövényeket nemcsak tavasztól őszig, hanem ősztől tavaszig is szeretnénk még aránylag frissen élvezni, illetve célszerűen felhasználni. Sajnos azonban a legtöbb házban nem ismerik ennek lehetőségét, és így a még jól hasznosítható növénykék kárbavesznek. Pedig megvannak erre a különböző, jól bevált tartósítási módszerek. Ezekkel nagymértékben meg tudjuk oldani a téli fűszerellátás gondjait.

Utolsó hozzászólás

Kiss Dénes László üzente 11 éve

Az oldalon megadott http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/tartosit/tartosit1.html forrásoldal címe megváltozott!

A helyes elérés: http://www.fuszerek.eu/tartosit/tartosit1.html.

Üdvözlettel: a www.fuszerek.eu jogtulajdonosa

Tovább 

A rebarbara

 

Származása

Az írásos emlékek lehetővé teszik, hogy a rebarbara történetét évezredekre visszamenőleg is nyomon kövessük, bár a növény maga a történelemben csak helyenként bukkan fel. A legelső ilyen feljegyzés az i.e. 2700. évből származik; a kínai Peng-King gyógynövénykönyvben arról tesznek említést, hogy a rebarbara egy nagyon keresett és gyakran használt gyógynövény. Az e téren kutató szakemberek azonban nem tudják pontosan, hogy a rebarbara valóban Kínából származik-e, és hogy, csak mint gyógynövényt használták-e korábban.

Tovább 

network.hu

 A legtöbb zöld fűszer gyógynövény is egyben. Termesztésük egyszerű, akár a konyhaablakban is nevelhetjük őket. A legjobb, ha frissen felhasználjuk, de a fűszerpolcon mindig legyen belőlük – legalább szárított formában.

 

Tárkony


Enyhe érzéstelenítő hatású, teája enyhíti az álmatlanságot, javítja az emésztést. Bársonyos, zöld levelei kissé ánizsos zamatúak, enyhén csípősek, csöppet kesernyések. Jól illik csirkéhez, halhoz, rizshez, zöldbabhoz, salátákhoz.

Utolsó hozzászólás

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Köszönöm a hasznos információkat.

Tovább 

network.hu

 Természetesen meg lehet venni készen, de ha magunk keverjük ki, még kedves ajándék is lehet belőle, egy csinos üvegbe töltve. Már csak azért is, mert  nem lehet pici adagban csinálni.

2 ek. oregano
2 ek. kakukkfű
2 ek. petrezselyem
2 ek. majoranna
2 ek. bazsalikom
1 ek. zsálya
1 ek. borsikafű
1 ek. rozmaring
1 ek. tárkony

A recept roppant egyszerű, alaposan össze kell keverni a szárított fűszereket és kész is. Jól záródó üvegben, dobozban tároljuk, lehetőleg fénytől védve, hogy kevésbé fakuljon ki.

Utolsó hozzászólás

Veszperényiné Margit üzente 14 éve

Elkészitettem a Provánszi füszerkeveréket, pácoltam be vele husit , a családnak nagyon izlett. Köszönöm a receptet Veszperényiné Margit

Tovább 

Stevia - Sztívia édesítő


A Stevia édesítő története
stevia sztiviaA Stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee-nek (Édes levél) nevezett növény a köztudatba Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) néven vonult be. A paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen és vágási sebek gyógyítására is, mert gyorsan hat, különösebb forradási heg nélkül, de előszeretettel rágták a levelét pusztán édes íze miatt is.

Utolsó hozzászólás

Gaál Gizi üzente 14 éve

Az elolvasott hozzászolásokat nézve megérne egy misét,ha a pontos termesztési, beszerzési lehetőségeket ismertetnéd. Nagyon jó lenne - gondolom-, ha szélessebb körben ismert lenne a növény csodálatos tulajdonsága. Még soha nem halottam róla. Köszönettel gaálgizi

Tovább 

 

Curry-fűszerkeverék:

network.hu

 

 

A curry fűszerkeverék, állandó alkotórészei: chili, mustármag, kömény, őrölt kurkuma és friss currylevelek. Egyes országokban más-más fűszerekkel is harmonizálják, de az alaprecept ugyanaz.
A világon leggyakrabban az indiait használják, hiszen India a minőségi fűszerek hazája.

A XIX. században Közép-Amerikába bevándorolt hinduk az Antillákon is
meghonosították. Ez a változat annyiban tér el az alapkeveréktől, hogy ánizsmagot és fahéjat is tartalmaz.

Tovább 

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfilé

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg pulykamellfilé
15 dkg friss (vagy mirelit) medvehagymalevél
20 dkg túró
3 db tojás
3 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez

Medvehagymás túróval töltött pulykamellfiléA pulykamellből 4 szeletet vágunk, megsózzuk, és vékonyra klopfoljuk. A medvehagyma leveleket megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, kevés sóval és a túróval összekeverjük. Ezzel töltjük meg a hússzeleteket, panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Tovább 

Hagymafélék
Kocsis Andrea |
A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények. Gyógyhatásukról is ismertek. Minél erősebb a szaguk, annál intenzívebb a gyógyító erejük. Különböző fajtáik igen kedvetek hazánkban is. Ilyenek a főzőhagymák, lilahagymák, gyöngyhagyma,...stb.

A hagymafélék az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fűszernövények.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu