Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
16 éve | Milcsovics Enikő | 0 hozzászólás
A kedvenc fûszeres gombamártásom:
Hozzávalók:
Az apróra vágott hagymát vajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, paprikát, a felszeletelt csiperkét és a zúzott fokhagymát. Fûszerezem és puhára párolom. A tejfölben csomómentesen elkeverem a lisztet és állandó keverés mellett besûrítem vele a mártást. Frissen sült karajjal a legfinomabb!
16 éve | Lovas Vanda | 12 hozzászólás
Mit ültess az erkélyre vagy éppen a kertetbe? Próbáld ki a fûszerkertet! Kis helyen is elfér és nem igényel sok törõdést.
Biztosan sokan tapasztaltátok már, milyen ordító különbség van a bolti és a friss fûszernövénnyel elkészített ételek között.
A kerti fûszernövények roppant egészségesek és dekoratív elemei lehetnek konyhánknak. Arról nem is beszélve, hogy sokkal zamatosabb lesz tõlük minden ételünk. Ha van egy kis kertünk vagy erkélyünk bátran ültessünk - akár csak egy balkonládába is - fûszernövényeket.
16 éve | László Krisztina | 0 hozzászólás
.
Termése gömb alakú kb. 5 mm átmérõjû, sárgásbarna színû, amit érett állapotban szednek le, majd azt porrá törve kerül fûszerként az ételeinkbe. A jellegzetes illatot árasztó korianderpor íze édeskés, enyhén fanyar, színe barna. A termésben található illóolaj fényre érzékeny, ezért a fûszert óvjuk a világosságtól. A korianderrõl már az ókori Egyiptomban és Palesztinában is ismert volt afrodiziákum jellege, errõl a fellelt papirusztekercsek is említést tettek.
16 éve | Mohácsiné Zsóka | 6 hozzászólás
Egész Európában elterjedt, 3-10 m magasra megnövõ terebélyes növény, fûszer- és gyógynövényként egyaránt felhasználható.
Gyakorisága annak köszönhetõ, hogy kitûnõen alkalmazkodott az emberi beavatkozások peremein kialakuló másodlagos élõhelyek feltételeihez. Ma már csak találgathatjuk, mi is lehetett az eredeti élõhelye: a Kárpát-medencében nyirkos erdõk, parlagok, útszélek, cserjések növénye. Kedveli a tápanyagban gazdag, fõleg a nitrogénben dús talajokat, de gyengébb talajokon is megél a nyirkostól a mérsékelten száraz, a napfényestõl a félárnyékosig változó viszonyok közt.
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás