Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

 AivYFavXOPjZzCqrm

16 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

3nbZsJ pduqhnrylrvg, [url=http://wbmbubmqewef.com/]wbmbubmqewef[/url], [link=http://pjqrahydztjh.com/]pjqrahydztjh[/link], http://qgdpszgypppw.com/

Utolsó hozzászólás

Basa Judit üzente 15 éve

Nagyon szeretjük, vetettem a tavasszal, most már azt használom, nem aboltit.

 Pirospaprika-lekvár

16 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

I was drawn by the hneosty of what you write

Utolsó hozzászólás

Orbán Jánosné üzente 15 éve

Nagyon tetszik a paprikalekvár receptje, kipróbálom én is. Köszönöm.
orbanmama

 

 Fűszer émelygés ellen? - A gyömbér

16 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Call me wind because I am abosluetly blown away.

Utolsó hozzászólás

szabó ilona üzente 15 éve

igen hasznos ez az oldal!Én nem nagyon használok,só,bors,paprika,köménymag,majoranna,babérlevélen kívül másokat,de amint látom még sok mindennel meg fogok barátkozni.Nagyon érdekes és hasznos amit olvashatok.Köszi.

 Fűszerek, fűszerkeverékek

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

W9TQK4 , [url=http://fzmdosbfykbe.com/]fzmdosbfykbe[/url], [link=http://zyfraevlugcs.com/]zyfraevlugcs[/link], http://lnnrecgqpqvx.com/

 dsthUEbdCK

16 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

TT6iip http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

A kedvenc fûszeres gombamártásom:

 

Hozzávalók:

  • pici vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 paprika
  • 40 dkg csiperke
  • 3 gerezd fokhagyma

  • bors
  • 1 mk majoranna
  • fûszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

 

Az apróra vágott hagymát vajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, paprikát, a felszeletelt csiperkét és a zúzott fokhagymát. Fûszerezem és puhára párolom. A tejfölben csomómentesen elkeverem a lisztet és állandó keverés mellett besûrítem vele a mártást. Frissen sült karajjal a legfinomabb!

Tovább 

 Gyógyító fűszernövényeink

16 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

That's the smart thinking we could all beenfit from.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 15 éve

Szeretem a füszer növény teákat.Sokféle gyogyteát használok, és saját száritásom.Ctrom fü, kakkukfü,zsája csalán ,borsmenta.
Kamilla stb sokfélét használok,és nagyon jok.

network.hu

Mit ültess az erkélyre vagy éppen a kertetbe? Próbáld ki a fûszerkertet! Kis helyen is elfér és nem igényel sok törõdést.

 

Biztosan sokan tapasztaltátok már, milyen ordító különbség van a bolti és a friss fûszernövénnyel elkészített ételek között.

A kerti fûszernövények roppant egészségesek és dekoratív elemei lehetnek konyhánknak. Arról nem is beszélve, hogy sokkal zamatosabb lesz tõlük minden ételünk. Ha van egy kis kertünk vagy erkélyünk bátran ültessünk - akár csak egy balkonládába is - fûszernövényeket.

Utolsó hozzászólás

ozsvath karoly üzente 15 éve

probalkozom szaporitassal de nem mindig sikerul bazsalikom van a teraszon de nemnagyon fejlodik.

Tovább 

.

Koriander

Termése gömb alakú kb. 5 mm átmérõjû, sárgásbarna színû, amit érett állapotban szednek le, majd azt porrá törve kerül fûszerként az ételeinkbe. A jellegzetes illatot árasztó korianderpor íze édeskés, enyhén fanyar, színe barna. A termésben található illóolaj fényre érzékeny, ezért a fûszert óvjuk a világosságtól. A korianderrõl már az ókori Egyiptomban és Palesztinában is ismert volt afrodiziákum jellege, errõl a fellelt papirusztekercsek is említést tettek.

Tovább 

network.hu

Egész Európában elterjedt, 3-10 m magasra megnövõ terebélyes növény, fûszer- és gyógynövényként egyaránt felhasználható.

Gyakorisága annak köszönhetõ, hogy kitûnõen alkalmazkodott az emberi beavatkozások peremein kialakuló másodlagos élõhelyek feltételeihez. Ma már csak találgathatjuk, mi is lehetett az eredeti élõhelye: a Kárpát-medencében nyirkos erdõk, parlagok, útszélek, cserjések növénye. Kedveli a tápanyagban gazdag, fõleg a nitrogénben dús talajokat, de gyengébb talajokon is megél a nyirkostól a mérsékelten száraz, a napfényestõl a félárnyékosig változó viszonyok közt.

Utolsó hozzászólás

Karko Irén üzente 15 éve

Igaza van Mártának hogy 2féle bodza van és vigyázni kell.Szörp és ivolé is finom de probáld ki a virágot palacsinta tésztába kisütni nagyon finom.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu