Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

network.hu

A NYÁRI ÍZKAVALKÁDHOZ A FŰSZERNÖVÉNYEK IS HOZZÁTARTOZNAK, MELYEK NEM CSAK A SALÁTÁKAT, HÚSOKAT, HANEM A NYÁRI ITALODAT IS MEGÍZESÍTIK. ELŐNYÜK, HOGY NEM CSAK FINOMABB LESZ TŐLE MINDEN, HANEM EGÉSZSÉGESEBB IS. DE MELYEK A LEGJOBBAK?
ANANÁSZ-MENTA

A hagyományos mentának számtalan nemesített változata „született” meg az elmúlt években. A csokoládéstól kezdve, a narancsoson át, egészen az ananászosig. Íze és illata miatt ez utóbbi az egyik legkedveltebb menta lett a nyári hónapokban.

Tovább 

network.hu

 Amint megérkezik a jó idő, azonnal kedvünk támad néhány olyan dologhoz, amit télen vagy nem szívesen csinálunk, vagy egyszerűen nincs rá lehetőségünk. Az egyik ilyen tevékenység a nagytakarítás, a másik a lakás, az erkély felvirágoztatása. Megmutatjuk, hogyan hozz létre csekély erőfeszítéssel hasznos, és nem utolsó sorban szép fűszerkertet az erkélyeden.

 

Amire nincs szükséged:

  • nagy anyagi befektetés
  • hatalmas terasz
  • drága virágtartók
  • közvetlen vízvételi lehetőség az erkélyen
  • kézügyesség

Ami azonban elengedhetetlen:

  • egy napos erkély
  • néhány olcsó ültetőedény
  • lelkesedés
  • jó minőségű palánták

Hogyan kezdj hozá?

Tovább 

 

network.hu

Fahéj

Régi motoros, ha fűszerezésről van szó, legtöbbünknél egy zacskónyi biztos ott hever a fűszerek között. Ideje gyógyulásra is használni! Nagyon erős antioxidáns, segíti az immunrendszer működését, gátolja a gyulladások kialakulását, így segítségével gyorsabban leküzdhetők a fertőzések. Melegítő hatású, ezért érdemes forró italokba keverni, vagy mézzel fogyasztani. Túlzásba ne vigyük, mert nagy dózisban hosszú ideig szedve a májat is károsíthatja: elég egy-két teáskanálnyi naponta.

Tovább 

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

network.hu

Gondoltál már arra, honnan ered a szokás, hogy a nyáron finom, hűsítő bort télen teleszórjuk fűszerekkel és alaposan felmelegítjük? Az első forralt bor receptek régebbiek, mint gondolnád! Most elmeséljük neked e finomság történetét - és megosztjuk a kedvenc receptünket is!

Minden évszaknak megvan a maga illata. A tavasz a friss mezei virágé, a nyár a kókuszos naptejé és a sós levegőé, az ősz a baracké, és az új boré. Mifelénk a télnek narancs-, fahéj- és rumillata van.

Tovább 

network.hu

A forró csoki nem kakaó, hanem egy fűszeres, melengető finomság, amibe igazi csokoládé kerül, és ha igazán jót akarunk magunknak, akkor melegítő hatású fűszerekkel gazdagítjuk. És még a karácsonyi hangulatot is meghozza!

Senki ne dőljön be a készen kapható poroknak, a forró csokihoz semmi más nem kell, csak tej, csokoládé – és szerintem némi fűszer is, ami illatossá, aromássá, még melengetőbbé teszi. Ha cukor helyett mézzel készítjük, valamint magas kakaótartalmú étcsokoládét használunk hozzá, sokkal jobbat teszünk magunknak, mintha cukorral és tejcsokival készítenénk.

Tovább 

network.hu

Forró italt a hideg napokra.

 

Mandulás, szegfűszeges forró csoki

Hozzávalók 1 bögréhez: 2 dl tej; 5 dkg étcsokoládé; 1 fahéjrudacska; 1 szegfűszeg; 2 csepp vaníliakivonat; 2 csepp mandulaaroma; 1 teáskanál méz.

Lassú tűzön melegítsük fel a tejet a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az apróra tört csokoládét, és keverjük simára. Keverjük bele a mézet, végül a mandulaaromát is.

Még több lélekszépítő tippet találsz a Diéta&Fitnesz oldalán

 

Forrás:http://www.sztarklikk.hu/

Tovább 

network.hu

Az őszi szüret a köztudatban jellemzően a gyümölcsökre és a zöldségekre korlátozódik. Pedig nem szabad megfeledkezni a fűszerekről sem, hiszen a tél beálltával már ezeket is csak boltból szerezheti be. Pedig amikor még lehet, akkor ezeket a növényeket is érdemes aratni és a felesleget eltenni. Ehhez a levágott növényi részt kiszáríthatja és így teheti el, de egy kis sóval elkeverve is sokáig felhasználható marad. Így a téli időszakban is a saját fűszereit használhatja.

Tovább 

network.hu

Petrezselyem és kakukkfű

 

Egy brazil kutatás szerint az ezekben a zöldfűszerekben jelen levő apigenin nevű flavonoid javítja az idegsejtek közötti kommunikációt, és segíti, hogy az őssejtek szükség esetén idegsejtté alakuljanak.

Bár ezek az eredmények laboratóriumban születtek, a kutatók szerint az apigeninben gazdag étrend az embereknél is segíthet a depresszió, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kivédésében. Az apigenin kémiai szerkezete egyébként hasonlít az ösztrogén női nemi hormonéhoz, amelyről tudjuk, hogy befolyásolja az idegsejtek fejlődését.

Tovább 

network.hu

Rozmaring, bazsalikom, kakukkfű. Nemcsak a vasárnapi ebédet ízesítik meg, de csodássá tehetik a bőrödet! Hogy hogyan? Most megmutatjuk!

Azt már tudjátok, hogy az ízletes gyümölcsökből kényeztető pakolást, vagy az aranyló mézből valódi bőrápoló csodaszert készíthettek, de gondoltátok volna, hogy a konyhakert növényei is szépítő hatással bírnak? Bizony, érdemes legközelebb kicsit félretenni ezekből a fűszerekből, ha főzöl és elkészíteni ezeket az egyszerű szépítő trükköket!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu