Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2967 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

network.hu

 A babérlevelet elsősorban fűszernövényként ismerjük. Kevesen tudják, hogy milyen hasznos és egészséges növény, amelynek fogyasztása számos módon képes jótékonyan hatni az egész szervezetre.

 

Segíthet, hogy egészséges legyen a vércukorszintünk

A babérlevél, illetve kivonatának napi szintű fogyasztása kutatások szerint segíthet, hogy vércukorszintünk alacsonyabb legyen. A babérlevélben olyan összetevők vannak, amelyek segítenek az inzulin hatékonyabb feldolgozásában, sőt még a koleszterintszintet is csökkenthetik.

Tovább 

network.hu

 Akik nem főzünk rendszeresen, gyakran hosszú hónapokig, sőt akár évekig is őrizhetnek bizonyos fűszereket a konyhájukban. Mikor jár le ezeknek a termékeknek a szavatossága?

 

A gasztronómiában jártasabbak nem ritkán 6-7 féle fűszert is használnak egyetlen fogás elkészítéséhez. Legtöbbjükből viszont egy csipetnyivel használunk csak alkalmanként, így ezek a termékek hónapokat, sőt akár éveket is eltölthetnek a konyhánkban. Bizonyos fűszereket már fél év után érdemes kidobni, míg más fajtáikat négy év múlva is felhasználhatjuk.

Tovább 

 

network.hu

Persze a pörkölt és a gulyás elképzelhetetlen nélküle. De tudjuk-e, hogy valójában milyen jótékony hatása van a szervezetünkre az egyik leggyakrabban használt nagy tápértékű fűszernövénynek?

A vöröshagyma jó dolog. Ezzel a tételmondattal valószínűleg azok vitatkoznak a legvehemsebben, akik a hagymavágáskor nemcsak a könnyeiket ejtik, hanem akár még bele is szédülnek a hagyma illóolajába. Számtalan praktika létezik, hogy aprításakor elkerüljük a könnyezést, sírást, szipogást, ám az is igaz, hogy akadnak, akik dacára minden védekezésnek röpke fiatalságukat is képesek elsiratni egy jó pörkölt előkészítésekor.

Tovább 

network.hu

 A fűszernövények nemcsak arra jók, hogy ételeink és italaink finomabbak legyenek tőlük, hanem az egészségünk megőrzésében is sokat segíthetnek. Az alábbiakból éppen ezért mindig érdemes tartani otthon egy keveset.

 

Kardamom

Ha valami édesre áhítozunk, akkor érdemes bevetni ezt a fűszert. A kardamom frissen őrölve a legfinomabb, de akkor sincs baj, ha csak por formájában jutunk hozzá. Kávékhoz, turmixokhoz, teákhoz keverve is isteni. Jót tesz az emésztésnek, és segít szabályozni a vérnyomást.

Tovább 

network.hu

 A fokhagyma zöldség, fűszer, gyógyszer és rovarriasztó egyszerre. Hagyományos, ugyanakkor modern. Egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője

 

Nem magyar specialitás azonban, mert az egész világon termelik és fogyasztják – helyenként nagyobb mértékben, mint nálunk. (Dél-Koreában már a repülőtéren is erős fokhagymaszag fogadja az odalátogatót, és szinte minden zárt térben ugyanez a tapasztalat. Hatalmas, ecetben tartósított fokhagymagerezdeket egyszerű rágcsálnivalóként szolgálnak fel az asztalnál.

Tovább 

network.hu

 A fűszerezés legfőbb célja, hogy kiemelje az ételek ízét, növelje az étel, élelmiszer élvezeti értékét. Az ízesítés mellett a különböző fűszerek tompíthatják a húsok jellegzetes illatát, gyengíthetik az erős ízeket. Így például a majoránna véres, vagy májas töltelékek elkészítésénél hasznos, mert tompítja a húsok mellékízét.

 

A fűszereknek fontos szerepük van a betegélelmezésben is, többek között a gyomor-bélrendszeri betegségek diétájában, mivel az egyes fűszerek segíthetik az emésztést.

Tovább 

network.hu

 Akik fűszernövényeket termesztenek a kertjükben, vagy gyakran vásárolnak ilyesmit a piacon, gyakran nem tudják, hogyan tehetnének el belőlük nagyobb mennyiséget későbbre. Az alábbi módszereket mindenkinek ajánljuk.

 

Fagyasztás

Az egyik legjobb  és leginkább helytakarékos tartósítási mód, amelyre még a legkisebb konyhában is van lehetőség. A megtisztított, majd gondosan megszárított növényeket tegyük sütőpapírra, majd helyezzük a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Tovább 

network.hu

A CSÍPŐS VALÓJÁBAN NEM IS ÍZ, HANEM FÁJDALOMÉRZET? A FŰSZEREK CSÍPŐSSÉGÉRT FELELŐS HATÓANYAGOK HATÁSÁRA UGYANIS A NYELVEN APRÓ GYULLADÁS KELETKEZIK, AMIT NEM AZ ÍZ-, HANEM A FÁJDALOMÉRZÉKELŐ RECEPTOROK KÖZVETÍTENEK AZ AGY FELÉ. A SZÁJBAN LÉVŐ RECEPTOROK A FOLYAMATOS CSÍPŐS INGER HATÁSÁRA ÉRZÉKETLENNÉ VÁLNAK, EZÉRT AKI GYAKRAN ESZIK ERŐSET, EGYRE KEVÉSBÉ LESZ ÉRZÉKENY ERRE AZ AROMÁRA. […]

A csípős valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet?

Tovább 

network.hu

A CSÍPŐS VALÓJÁBAN NEM IS ÍZ, HANEM FÁJDALOMÉRZET? A FŰSZEREK CSÍPŐSSÉGÉRT FELELŐS HATÓANYAGOK HATÁSÁRA UGYANIS A NYELVEN APRÓ GYULLADÁS KELETKEZIK, AMIT NEM AZ ÍZ-, HANEM A FÁJDALOMÉRZÉKELŐ RECEPTOROK KÖZVETÍTENEK AZ AGY FELÉ. A SZÁJBAN LÉVŐ RECEPTOROK A FOLYAMATOS CSÍPŐS INGER HATÁSÁRA ÉRZÉKETLENNÉ VÁLNAK, EZÉRT AKI GYAKRAN ESZIK ERŐSET, EGYRE KEVÉSBÉ LESZ ÉRZÉKENY ERRE AZ AROMÁRA. […]

A csípős valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet?

Tovább 

network.hu

A fűszerekben különböző hatóanyagok találhatók, amelyek egészségesek szervezetünkre, de vannak olyan helyzetek, amikor ártalmasak is lehetnek!

Éppen ezért egy diétás étel fűszerezésénél oda kell figyelni, milyen fűszert alkalmazunk!

Akit az orvos valamilyen betegség miatt diétára fogott, egyáltalán nem mindegy milyen fűszert használ az étel elkészítésénél. Amikor az emberek meghallják a diéta szót máris egy íztelen ételre gondolnak, pedig kellő odafigyeléssel a diétás ételt is lehet nagyon jól fűszerezni, és ízesíteni. Egy diéta lényege hogy kímélje szervezetünket, legtöbbször olyan ételsorból áll össze, amely nem terheli az emésztőrendszerünket, így az erős fűszereket, mint a só, bors, erős paprika, jobb ha kerüljük!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu