Fűszer: blog

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FŰSZEREK VARÁZSA közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2966 fő
  • Képek - 95 db
  • Videók - 109 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 733 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
FŰSZEREK VARÁZSA vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

FŰSZEREK VARÁZSA cikkei

network.hu

 

Berencsepuszta - A finom, különleges ételek kedvelőinek télen is érdemes leutazni a Balatonra. A magyar tenger partjától nem messze egy apró faluban, hatalmas park és magas fák között, egy gyönyörű kastélyszállóban bújik meg hazánk legjobb étterme, a Chateau Visz. Bár az impozáns hely csak két éve fogadja vendégeit, idén máris elnyerte az egyik legrangosabb hazai elismerést, a Gösser Bock – Dining Guide-díjat.

 

A gasztronómia mesterei egész évben járták az ország éttermeit, hogy kiválasszák azt a tíz helyet, amit szakmai szemmel, és természetesen ízlelőbimbókkal a legjobbnak tartanak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszi nagyon ..Egyenlőre irigykedve nézem .

Tovább 

network.hu

 

Az újabb kutatási eredmények szerint a curry egyik alkotórésze - a kurkumin - segíthet az Alzheimer-kór, a rák és egy sor más betegség gyógyításában. A kurkumával folytatott klinikai próbák még nem kezdődtek el, a vizsgálatokat végző egyik neves rákkutató intézet ennek ellenére már most kiáll a fűszer használata mellett.

 

Természetes eredetű gyógyhatású vegyületekForrás: pacificbulbsociety.org

Kurkuma (Curcuma longa)

Ajánló

Táplálkozás - Az [origo] egészség dietetikai oldala

Vegetarianizmus, vegetárius étrendek

Zöldséggel és gyümölccsel az agyvérzés ellen

Növényi anyagok lehetséges szerepe a szívinfarktus megelőzésében

Zöldségek és curry a prosztatarák kezelésében

Rákellenes hatású lehet a ginkgófa levelének kivonata

Egyél és egészséges leszel!

Tovább 

 

network.hu

 

Némi előkészítés után be vele a tepsibe, majd a sütőbe. Szóval ez is gyors, mégis különleges és új ízeket varázsol a csirkének.Mai ajánlatunk: Részeg csirke...

Részeg csirke

Hozzávalók: (4 személyre)

1 csirke (kb. 800-1000 gr-os)

1 dl. konyak

4,5 dl száraz fehér bor

1 evőkanál paprika

5 púpozott evőkanál tejföl

14 dkg ementáli jellegű sajt (pl. Pannonia)reszelve

1 evőkanál mustár

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál olaj

1 kávéskanál porcukor

só, bors, kevés liszt

Elkészítés:

Daraboljuk fel a csirkét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Maradjunk a zöldségnél és akkor a fogyókúrának is teljesítettem

Tovább 

network.hu

 A legtöbb nő jelentős időt tölt el a konyhában – általában főzéssel. A kísérletező kedvűek mindig új recepteket és különleges fűszereket próbálnak ki. Sokan nem is sejtik, hogy utóbbiak okos kevergetésével akár súlyos betegségből is ki lehet lábalni.

 

Első hallásra hihetetlennek tűnik, de még egy finom fokhagymás pirítós is használ az egészségnek, hiszen a növény olyan anyagot tartalmaz, amely segíthet legyőzni a rákot. Az allicin ugyanis fokozza a daganatos sejteket leküzdő enzimek termelődését.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg sertéstarja
  • 25 dkg sertészsír (én 3 x ennyit használok, hogy sok zsírja legyen)
  • 2 nagy hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • kömény
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • A rakott zöldséghez:
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis karfiol
  • 1 édeskömény
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg teavaj
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A tarját 1,5 cm vastag szeletekre vágom.

Tovább 

network.hu

 

Többféle technikával tartósíthatjuk a zöldfűszereinket. A gyorsfagyasztási technikának a lényege, hogy minimum -18 fok alatti legyen a mélyhűtőnk. Az első a legegyszerűbb, a szárítás. Mossuk meg a zöldfűszereket, utána szárítsuk meg. Vágjuk össze, majd műanyag dobozban tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy nem szabad sűrűn lennie, a lényeg, hogy levegősen álljon a dobozban, tartsuk a leghidegebb fokozaton. Érdemes nagyon apróra vágni, úgy könnyebb vele dolgozni.

Tovább 

network.hu

 A fűszerek hozzá tartoznak mindennapjainkhoz, a konyhában. Kellemes ízt adnak a húsnak, a levesnek, a főzeléknek.

A háziasszonyok mindennap használják a szárított bolti fűszereket a főzéshez, de gondolt –e már arra, hogy saját termesztésű fűszernek mennyivel más az íze, aromája? A saját termesztésű friss fűszer még jobb ízt kölcsönöz az ételnek, mint a bolti szárított változat.

Nem hiszi? Próbálja ki, érdemes!

A Magyar konyha régen híres volt Nagymamáink fűszereitől.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Légy kedves nagyobb betűt használni!

Tovább 

A rozmaring fűszernövény gondozása és ültetése!

 

Akinek még nincs a kertjében rozmaring, tavasszal és ősszel is beszerezheti és elültetheti a kertéjbe ezt a csodás illatos fűszernövényt.

A rozmaring (Rosmarinus officinalis) az olaszos és paradicsomos ételek egyik fű fűszere, de a kertben is mediterrán hangulatot hoz, akár az erkélyre cserépbe ültetve akár a fűszerkertbe kiültetve.

Akinek még nincs rozmaringja a kertben ősszel is beszerezheti és elültetheti kertjébe még nem késő!

Utolsó hozzászólás

laszlo csaba üzente 14 éve

nagyon jo tippek !!! Köszi

Tovább 

network.hu

 Hogy télen is maradéktalanul élvezhesse a friss fűszerek zamatát, tartósítsa azokat.

Szárítás

* A fűszerek legősibb tartósítási módja a szárítás. Amennyiben nem különálló levelekből, virágokból álló növényről van szó, egyszerűen készítsen csokrot belőle, kösse össze egy fonállal, majd „fejjel” lefelé akassza föl száradni. Fontos, hogy jól szellőzzön, így nem rohadhat be, ahogyan az is, hogy ne legyen kitéve közvetlen napfénynek, mert akkor olyan gyorsan szárad meg, hogy sok esetben szétporlik.

Utolsó hozzászólás

Szekeres Rita üzente 14 éve

Nagyon jó a cikk! Szélesebb körben is ismertetni kellene. Véleményem szerint egyre többen fognak rá térni napi szinten való használatukra.

Tovább 

network.hu

 Bélféreg: vöröshagyma, fokhagyma, torma, koriander, izsópfű, tökmag
 
Bélgörcs, bélrenyheség: ánizs, kömény, szagos müge, zsálya, majoránna, kálmosgyökér
 
Elhízás: lestyángyökér, kálmosgyökér, zsálya, kapor, petrezsellyemlevél és -gyökér
 
Emésztési zavarok: ánizs, borsmenta levél, borókabogyó, édeskömény, citromfű, kakukkfű, koriander, majoránna, gyömbér, rozmaring
 
Érelmeszesedés: borsmenta levél, borókabogyó, citromfű, levendula, petrezselyem
 
Étvágytalanság: angelikagyökér, borókabogyó, borsmenta, bazsalikom, borsikafű, fokhagyma, kálmosgyökér, rozmaring
 
Gyomor- és nyombélfekély: tartózkodjunk az erős fűszerektől!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu